Elements


Elements
Elements

Elements is een slots spel dat over hele zware materie gaat. De aarde rommelt en de vulkaan in de verte spuwt zijn lava uit. De aarde beweegt en een geweldige lawine breekt los en dondert over het landschap. Moeder natuur kan er soms heftig aan toe gaan. Het is een grote samenhangende toestand en de elementen spelen de belangrijkste rol op alle vlakken.

Elements – The Awakening is een prachtig slots spel waarin de elementale samenhang die de wereld bewaakt centraal staat. De grafische en visuele kwaliteiten zijn in ieder geval van een super hoog gehalte. Het spel intrigeert en intimideert tegelijkertijd. De elementen van onze aarde verlangen deze bijzondere weergave natuurlijk en Net Entertainment heeft dit dan ook prachtig gedaan. De kracht waar over zij bezitten is perfect weergegeven en het ziet er naar uit dat dit slots spel, net als Egyptian Heroes, een lange en zeer sterke indruk zal achterlaten.

In ieder geval eentje die niet snel uit te wisselen met de belofte van een nieuw spel. De achtergrond ziet er alvast prachtig uit en bevat de elementen aarde, water, vuur en lucht. De kleuren zijn van een onvoorstelbare intensiteit en maken dat Elements nog lang in onze gedachten blijft nadat we het spel gespeeld hebben.

Wat het kan opleveren…

Het is niet voor niets dat Elements zo’n sterke indruk achter laat. Het is niet alleen het visuele, maar ook het inhoudelijke wat echt enorm sterk is. We houden onze adem in als de rollen draaien, want de speciale features hier zijn niet niks. Winnende symbolen zullen exploderen en weer verdwijnen, waarna nog meer symbolen naar beneden vallen. Met vier of meer winsten in een draai dan zullen er al tien gratis spins cadeau gegeven worden.

Of deze gratis spins gebaseerd zijn op water, lucht, vuur of aarde is afhankelijk van de symbolen waarmee uw winst gecreëerd werd. In elk bonus spel zal het wild symbool zich net iets anders gedragen. In de vuur mode zal het wild symbool zich uitbreiden als een lopend vuurtje, terwijl het in de aarde mode enorm sterk en standvastig is. Het is absoluut een spel waar enorm over nagedacht is en dat maakt het ook zo’n waar genot om te spelen. Het zou ons niet verbazen als het op een dag de rol van NetEnt Starburst over zou nemen.

Beide spellen hebben immers een thema wat universeel geaccepteerd is en door een groot spelers publiek gewaardeerd zal kunnen worden. Starburst is dan weer maar van het ‘less is more’ principe, maar Elements zal opvallen en geapprecieerd worden door de weloverwogen speciale features die het spelen nog meer bijzonder maken. Elements heeft een theoretisch uitbetalings percentage van zes en negentig procent, wat nog het dichtst ligt bij dat van Aliens met zes en negentig komma vier procent. Er zijn vijf aparte kolommen, drie rijen en twintig vaste win lijnen.

Lawine feature

De belangrijkste features zijn het lawine effect van de vallende symbolen, de free fall storm mode, de wilds en storm wilds. Dit zijn de drie belangrijkste bonus features tijdens het hoofd spel en de storm wilds tijdens de free fall storm mode.

Wat uw inzet betreft is er de mogelijkheid om te kiezen uit een euro cent, twee euro cent, vijf euro cent, tien euro cent, twintig euro cent en vijftig euro cent. Door de munt waarde te vermenigvuldigen met het bet level kan het minimum en maximum inzet bedrag van Elements uitgerekend worden. Dit is dan twintig euro cent aan het ene uiterste en honderd euro aan het andere uiterste. Ook in Devil’s Delight was het honderd euro de maximum inzet. Dit is een bedrag dat zowel door groot als kleine budget houders gewaardeerd wordt.

Of het aan onze eisen voldoet…

Waarschijnlijk is uit onze lovende beschrijving hierboven al wel duidelijk geworden dat we zeer erg onder de indruk zijn van Elements. Er is duidelijk net dat beetje meer input in dit spel gestopt om het ver boven de rest uit te laten steken.

Het verbaast ons echt dat Elements niet in de top tien van populaire spellen staat, maar waarschijnlijk zal het zeker niet lager scoren dan de top vijftien. Het spel is absoluut een meesterwerk in visueel en speltechnisch opzicht. Het is een grote aanrader en een spel wat zeker niet in uw NetEnt spel carrière mag ontbreken. Beter dan te wachten en geen kans wagen is om het nu direct te gaan spelen. Natuurlijk bestaat de gratis spel mogelijkheid altijd, maar dan maakt u geen kans op de gunstige uitbetalingen.

Dankzij de autospin functie kunt u altijd meerdere spins achter elkaar laten afspelen, zonder dat u steeds op de spin knop hoeft te drukken. Dit geeft de mogelijkheid om ondertussen iets anders te doen of om lui achterover te zitten en af te wachten wat er staat te gebeuren. Elements heeft een zeer bijzonder thema en naar onze bescheiden mening voldoet het aan alle belangrijke eisen om een succesvol slots spel te zijn. Deze website is volledig onafhankelijk en op geen enkele wijze verbonden aan een van de NetEnt casino’s. Hier kunt u dus precies lezen waar het op staat.