Kings of Chicago


Kings of Chicago
Kings of Chicago

Voor de liefhebbers van slots spellen en poker games is Kings of Chicago het ultieme spel. Dit innovatieve concept is een prachtig spel waarin de wereld van kaarten en slots met elkaar verbonden werden. Net Entertainment heeft hiermee duidelijk een super zet gedaan, want het is inmiddels een van de meest gespeelde spellen.

Het is absoluut een spel als geen ander, en met de vijf rollen en vijf win lijnen worden er voor de verandering eens geen prijzen weggegeven bij drie of meer symbolen op een win lijnen. Er is namelijk een 5×5 grit van speel kaarten waarbij de winnende combinaties te herkennen zijn als de beroemde poker ‘hands’.

Dit unieke concept dat op zeer eigenzinnige en perfecte wijze werd bedacht door Net Entertainment, heeft een zeer groot potentieel. Het ziet er naar uit dat er op termijn nog meer van dit soort poker slots spellen zullen volgen. De uitstekende graphics, effecten en achtergrond muziek maken het geheel helemaal af. Kings of Chicago is absoluut een aanrader en de poker fan mag dit spel gewoon niet missen. De opbrengsten zijn aanzienlijk en daarom kan er lang door gespeeld worden.

Wat het kan opbrengen…

Het is bijzonder dat er altijd met alle vijf de lijnen gespeeld moet worden. Het is dus niet mogelijk om te kiezen voor drie of vier lijnen bijvoorbeeld. Wat wel aangepast kan worden is het bet level en de coin value. Dit geeft een minimum inzet bedrag van een euro cent en een maximum inzet bedrag van vijftig euro. Dit is toevallig het zelfde maximum bedrag als in Diamond Dogs.

Om het spel te starten drukt u zoals gewoonlijk op de knop met de ronde pijlen om de kaarten te laten vallen. De winsten die u kunt maken bestaan uit ‘three of a kind’ combinaties. Het grootste bedrag dat kan gewonnen worden zijn tien duizend credits bij het behalen van wat bekend staat als een ‘natural royal flush’. De poker liefhebbers zullen zeker weten waar we het hier over hebben. Als u nog maar een beginner bent, dan is het aan te raden om de pay table te raadplegen, waar u precies kunt af lezen welke combinaties voor welke uitbetalingen zullen zorgen.

Poker in een slot

Toch is het niet alleen poker wat de klok slaat, er zijn ook redelijk wat elementen uit slots spellen aan Kings of Chicago toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is het wild symbool wat natuurlijk de joker voor stelt. Hiermee kunnen alle kaarten worden vervangen en ook de winsten zullen verdubbeld worden wanneer dit lukt.

Dan is er ook nog het scatter symbool. Met twee of meer scatters kan tot vijf honderd keer de initiële munt waarde worden gewonnen, of zelfs tot dertig gratis draaien. Dit is natuurlijk zeer gunstig tijdens het spelen, en zeker een van de redenen waarom Kings of Chicago, net zoals Jungle Games trouwens, zo vaak wordt verkozen door het spelers publiek van de Net Ent slots spellen.

Of het aan onze eisen voldoet…

We hebben het nog niet echt over het thema van Kings of Chicago gehad. Afgezien van het feit dat het poker spel een grote rol speelt op het gebied van thema, staan ook de ‘old mobsters’ van Chicago centraal. Tijdens het spelen lijkt het net alsof de kaarten afkomstig zijn uit een echt kaarten dek.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt het spel gespeeld met maar een kaartendek, en niet met meerdere tegelijkertijd. Het is in ieder geval duidelijk dat Net Entertainment het Kings of Chicago spel enorm goed heeft uitgedacht en dat de combinatie tussen NetEnt slots en poker echt werkt. We kunnen er zelf geen slecht woord over zeggen.

Als poker liefhebbers zijn we natuurlijk wel een klein beetje bevooroordeeld. Het jaren dertig thema van de vorige eeuw is ook heel mooi verwerkt. De mogelijke winsten gebieden wel enige kennis van het poker spel. Het is daarom ook zeker aan te raden om een beetje op de hoogte te zijn van de termen three of a kind, straight, flush, full house, four of a kind, straight flush, royal flush, five of a kind en natural royal flush.

Poker handen en uitbetalingen

Niet omdat het direct nodig is om deze kaarten combinaties uit uw hoofd te kennen, de computer geeft namelijk wel aan waar en wanneer de winsten vallen, maar toch is het voor u zelf gewoon leuk om u wat zekerder te voelen in dit spel. Het is uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor een gratis versie, zodat u eerst wat oefent, voordat echt geld wordt ingezet.

Op deze manier loopt u echter wel alle mogelijke win kansen mis. Het is zeker gunstig dat er geen speciale vaardigheden nodig zin om dit spel te spelen, zodat het zowel voor beginners als voor ervaren slots en poker spelers een uitstekende keuze blijft zijn. Het zou ons zeker niet verbazen als Kings of Chicago o p den duur net zo’n status als NetEnt Starburst gaat krijgen.

Het is absoluut een spel wat ‘in a league of its own’ staat en de buitengewone bijzonderheid van het ontwerp en de werking is buiten alle proporties. We verwachten dan ook echt dat de alsmaar toenemende groep van poker fans langzaam over gaat stappen naar Kings of Chicago, omdat hier groot potentieel is om mooie bedragen te kunnen winnen, waarbij het poker thema absoluut niet verloren gaat. Het is vooral een luchtigere manier van spelen en in de drukte van alledag kan dat best wel eens aantrekkelijk zijn.