Reel Rush


Reel Rush
Reel Rush

Sommige slots spellen hebben het net wel en anderen hebben het net niet. Dit is uiteraard een volledig persoonlijke evaluatie. Voor elke speler zullen andere eisen en waarden gelden en daarom is het moeilijk om volledig af te gaan op een recensie die door een bepaalde persoon is geschreven. Grote kans dat uw persoonlijke voorkeur volledig afwijkt van die van de recensie schrijver. Het is daarom soms toch echt de moeite om een bepaald slots spel het voordeel van de twijfel te geven, ook al is een bepaalde recensie echt enorm negatief.

Zo lazen wij over Reel Rush dat het verloren tijd zou zijn en dat het de naam van NetEnt slots spel echt in geen mijlen of wegen waard is. Het is typisch dat wij hier heel anders over denken. Dit is namelijk een bijzonder slots spel met maar liefst drie duizend honderd vijf en twintig win lijnen. Dit komt maar heel weinig voor en alleen daarom is het al de moeite om Reel Rush eens uit te proberen. Het spel werd uitgegeven in augustus 2013 en heeft sindsdien al enorm veel fans achter zich vergaard.

Nieuw en ouderwets spel

Door dat dit een zeer goed vorm gegeven spel is, met mooie animaties en high definition graphics is het ook nog eens echte en lust voor het oog, net zoals de vele NetEnt voorgangers van Reel Rush dat ook echt zijn. Het thema stelt een jaren negentig computer spelletje voor waarbij het belangrijkste aspect is dat er steeds meer win manieren zijn bij elke re-spin. De symbolen op de rollen zijn helemaal in de stijl van het authentieke fruit automaat en bevatten aardbeien, ananassen, citroenen, meloenen, druiven, pruimen, en nog veel meer.

Wat het kan opbrengen…

Reel Rush ziet er prachtig uit en is geschikt voor zowel beginnende als ervaren spelers. Er kunnen bet levels worden gekozen tussen de een en de tien. Het minimum inzet bedrag is vijftig euro cent en aan het andere einde is een maximum inzet bedrag van honderd euro. Door te klikken op coin value kunt u de munt waardes zelf aan passen.

Uiteraard kunt u ook kiezen voor de autoplay mode waarin u niet steeds op de spin knop hoeft te drukken en voor de max bet optie waarmee u met een druk op de knop honderd euro per draai zal inzetten. Er zijn voldoende wild symbolen in Reel Rush die vooral op de rollen twee, drie, vier en vijf voorkomen. In NetEnt Starburst speelde het wild symbool ook al zo’n belangrijke rol.

1% extra in RTP

Hier vervangt het alle andere symbolen en dat kan tot mooie extra bedragen leiden. Het uitbetalings percentage is een gigantische zeven en negentig procent en dat is zeer hoog voor een NetEnt Return to Player rate. Veel van de slots zitten rond de zes en negentig procent. Dit extra procentje kan zeker voor heel wat mooie uitbetalingen zorgen. Door vijf jackpot symbolen op een rij te treffen krijgt u maar liefst duizend munten uitbetaald. Wanneer het lukt om zes succesvolle re-spins achter elkaar te treffen dan zullen de gratis spins starten. Dit lijkt heel erg moeilijk, maar het is verbazingwekkend hoeveel dit toch nog voor komt.

Als het dan eenmaal gelukt is dan krijgt u acht gratis spins met drie duizend honderd vijf en twintig win manieren. De steeds toenemende win manieren gaan als volgt. Om te beginnen zijn het er vijf en veertig. Wanneer u een winnende combinatie treft dan krijgt u nog een re-spin en dan zullen twee blokken verdwijnen en heeft u vervolgens honderd vijf en dertig ‘ways to win’. Wanneer u opnieuw wint verdwijnen er weer twee en de re-spin die dit triggert geeft u vier honderd en vijf win manieren.

Dit gaat nog tot vijf keer zo verder en telkens zal het aantal ‘ways to win’ toenemen van zes honderd vijf en zeventig naar duizend honderd vijf en twintig naar achttien honderd vijf en zeventig en uiteindelijk nog eens naar het ongelofelijk drie duizend honderd en vijf en twintig. Dit is natuurlijk gigantisch en maakt echt dat Reel Rush enorm de moeite waard is. Waarom er zo’n negatieve kritiek over Reel Rush op het net te vinden is is voor ons echt een vraag. Net zoals dat in het begin veel mensen het Starburst Spelen ook erg vonden tegen vallen, terwijl nu de kritieken juist enorm lovend zijn.

Of het aan onze eisen voldoet…

Reel Rush is absoluut een vrolijk spel wat qua design enorm doet denken aan de typische computer spellen uit de jaren negentig van de vorige eeuw. De vier kantige fruit symbolen zijn zeer prettig om aan te zien en doen natuurlijk wel denken aan de authentieke fruit automaten, maar zijn tegelijkertijd ook weer heel anders.

Het spel is enorm entertaining en het is vooral snel en dynamisch. Er kan ook ontzettend goed gewonnen worden dankzij de vele ‘ways to win’ en dat maakt Reel Rush natuurlijk enorm spannend. Het spel begint met honderd vijf en dertig win combinaties, wat al ontzettend veel is, maar als het dan vergeleken wordt met het grote drie duizend honderd en vijf en twintig, dan lijkt het begin maar nietig.

Desalniettemin laat het mooie uitbetalings percentage van zeven en negentig procent duidelijk zien dat dit een spel is wat zeer lucratief zal zijn. Zowel beginnende als ervaren spelers zullen er enorm van kunnen genieten en het is absoluut, net zoals bijvoorbeeld Fruit Case, een spel wat u echt heel veel zin in lekker sappig fruit laat krijgen. We zijn benieuwd of u deze ‘craving’ kunt weerstaan!