Reel Steal


Reel Steal
Reel Steal

Reel Steal is een bijzonder slots spel met vijf rollen en negen win lijnen. Dit laatste lijkt natuurlijk wat magertjes vergeleken bij de drie duizend honderd vijf en twintig ‘ways to win’ van voorganger Reel Rush. Toch bezit Reel Steal over een aantal bijzondere eigenschappen wat dit spel echt de moeite waard maakt. Het spel is, zoals meteen bij de eerste oog opslag al duidelijk wordt, volledig geïnspireerd op het populaire Grand Theft Auto, ook wel gekend als GTA, video spel. Zowel het lettertype als de karakters, de muziek, de geluiden en het thema geven in alles het GTA effect weer.

De symbolen op de rollen bestaan onder andere uit de auto, de bom, de gunman, de hooker, de mob boss, de chop shop eigenaar, de explosieven expert, de diamant, de geld tas, de camera en de revolver. Dit alles maakt Reel Steal een enorm populaire keuze voor de liefhebbers van dit populaire, doch gewelddadige, video spel. Ouders zijn vaak niet zo blij wanneer hun kinderen in de ban raken van GTA, en soms is het ook enorm verslavend. Het grote verschil met Reel Steal is dat deze laatste alleen te spelen is boven de achttien jaar en dat het geld kost, maar ook geld kan opleveren.

Geen PS2 maar wel aktie

Op deze leeftijd hebben ouders normaal al niet veel meer te zeggen over de bezigheden van de kinderen, dus wij verwachten niet dat het een probleem zal opleveren. Grote kans zelfs dat ouders zelf benieuwd zijn naar dit beruchte thema en dat ze eerder kiezen voor een slots spel als Reel Steal, waar ook nog eens geld te verdienen is, dan voor het video spel. In ieder geval was Reel Steal een enorm goede zet van Net Entertainment. Het spel is in zeer korte tijd al enorm populair. De goede kwaliteit van de graphics en de super snelle snelheid waarmee het spel geladen wordt en hoe het afspeelt zijn hier alvast erg belangrijke redenen voor.

Wat het kan opbrengen…

De munt waardes die ingezet kunnen worden in Reel Steal zijn een euro cent, twee euro cent, vijf euro cent, tien euro cent, twintig euro cent en vijftig euro cent Er zijn een tot negen win lijnen en er kunnen een tot tien munten per lijn ingezet worden. Dit geeft een minimum inzet van een euro cent en een maximum inzet van vijf en veertig euro per draai. Dit is vijftien euro minder dan in Pacific Attack, en dat maakt het spel dus nog interessanter voor de lage budget houders. Het is altijd lucratiever om maximaal in te zetten omdat er zo kans gemaakt wordt op de hoogste uitbetalingen.

Bij een lager inzet bedrag maakt u nu eenmaal niet kans op zo’n hoge prijzen. Uiteraard kost het wel meer per draai, dus het moet enkel gebeuren indien u het zich kan veroorloven. Een spel als Reel Steal is in ieder geval wel goedkoper om maximaal te spelen vergeleken met bijvoorbeeld een spel als Jack Hammer 2.

De beste symbolen

Het best uitbetalende symbool is in ieder geval de gunman. Met vijf van deze op een actieve win lijn krijgt u al vijftien honderd munten. Daarna volgt het hooker symbool wat duizend munten uitbetaald indien u er vijf krijgt op een actieve win lijn. De auto is het wild symbool en dit zal alle andere symbolen vervangen behalve de scatters. Als er met een wild symbool een winnende combinatie gecreëerd wordt dan zal er ook nog eens een vijf keer vermenigvuldiging zijn van uw winst.

Tijdens de gratis spins is dit maar liefst vijf en twintig keer. Zoals u ziet kunt u dus gigantisch bedragen winnen dankzij het wild symbool. De bom is het scatter en hiermee krijgt u bij twee scatters al twee keer, bij drie al vier keer, bij vier al vijftien keer en bij vijf al honderd keer uw totale inzet uitbetaald. Ook dit is natuurlijk weer zeer gunstig. Wanneer er dan nog scatters voorkomen tijdens de gratis spins dan geven deze u weer een nieuwe extra gratis spin erbij. Zoals gewoonlijk worden winsten afgelezen van links naar rechts.

Of het aan onze eisen voldoet…

In de zogenaamde pay table, net als in NetEnt Starburst , kunt u precies bekijken wat elk symbool en wat de symbolen combinaties precies opleveren. Een snelle blik zal al duidelijk maken dat Reel Steal enorm lucratief kan zijn. Daarvoor heeft u natuurlijk wel een mooie portie geluk nodig. Het is een goed idee om de autoplay knop in te schakelen als u van plan bent om meerdere draaien achter elkaar te doen.

Zo kunt u al tien, vijf en twintig, vijftig, vijf en zeventig, honderd, twee honderd vijftig, vijf honderd, zeven honderd vijftig of zelfs duizend spins achter elkaar af laten draaien. Het is wel mogelijk om de rollen te laten stoppen bij een bepaalde winst of wanneer er gratis spins vallen, of een jackpot, of wanneer uw budget op aan het raken is. Naar onze mening is Reel Steal een super spel voor de GTA liefhebbers.

Ook Jack Hammer fans vinden dit over het algemeen een zeer aantrekkelijk slots spel, met gelukkig een lager maximaal inzet bedrag. Voor de mensen met een lager budget is Reel Steal daarom een stuk bereikbaarder. Het enige wat we jammer vinden is dat er geen super spannend bonus spel is, want dat zou zeker geen probleem moeten zijn met een thema als het deze.