Retro Groovy 60’s


Retro Groovy 60's
Retro Groovy 60’s

Retro Groovy Sixties maakt deel uit van de bijzondere trilogie waar ook Funky Seventies en Super Eighties uit bestaan. In dit slots spel staan de symbolen centraal waar we de jaren zestig aan kunnen herkennen, zoals de ‘boots’ die in het jaren zeventig spel vervangen werden door de plateau zolen, de flower power VW Kever die in Funky Seventies vervangen werd door een Ford Mustang, en de band recorder, die later door cassette bandjes vervangen werden.

Het spel bestaat net als zijn opvolger uit vijf rollen met vier rijen en vijftig win lijnen en het zit boordevol met wilds en stacked wilds die voor meer winnende combinaties zorgen. Retro Groovy Sixties is ontzettend leuk voor iedereen die heimwee heeft naar deze periode. Ofwel bent u in deze jaren opgegroeid of wel heeft u een soft spot voor de muziek, design en cultuur van deze jaren.

Daarbij komt ook nog eens dat er met dit spel enorm goede prijzen te winnen zijn. Dus of u nu zelf uw roots heeft in de jaren zestig of niet, Retro Groovy Sixties is perfect voor spelers van alle leeftijden. Iedereen kent Elvis en de Beatles natuurlijk, als mede Flower Power and andere bekende motto’s als “make love, not war” waar deze jaren om bekend zijn geworden. Een kijkje in de geschiedenis boeken laat zien dat de assassinatie van John F Kennedy en Martin Luther King, alsmede de Vietnam oorlog en het IJzeren Gordijn een centrale rol speelden.

Wat het kan opbrengen…

Het aantal bet lines kan gemakkelijk aangepast worden en met veertig hiervan heeft u dus vele mogelijkheden. Het minimale inzet bedrag is een euro cent op een bet line. Toch is een maximaal aantal een heel stuk spannender en dan speelt u nog steeds met slechts veertig euro cent. Als u toch met grotere bedragen wil spelen, dan kunt u de munt waarde en het bet level opkrikken en tot een maximum inzet bedrag van honderd euro gaan spelen, twee keer zoveel als in Muse.

Het veel voorkomende wild symbool maakt een waar festijn van Retro Groovy Sixties. Dit symbool vervangt alle andere symbolen behalve de scatters. Het is zelfs zo dat zogenaamde ‘stacked’ wilds zullen vormen, wat wil zeggen dat meerdere wil symbolen op elke rol kunnen vallen en soms zal de hele rol daarmee dan in beslag genomen worden. Met drie scatters, herkenbaar als de vrouw, of meer op de rollen twee, drie en vier in het hoofd spel worden al vijf gratis spins gegeven.

Stevige free spins

Meer gratis spins kunnen altijd nog gewonnen worden. Vermenigvuldigers zijn ook de orde van de dag. Retro Groovy Sixties slot heeft een zeer aantrekkelijk return to player rate van zes en negentig en een half procent. Dit is heel wat beter dan in Relic Raiders het geval was. Het is dus echt wel de moeite waard om voor dit spel te kiezen. Het wild symbool is ook het jackpot symbool. Er is helaas geen bonus spel, maar daarvoor zijn er genoeg andere NetEnt spellen te kiezen. Retro Groovy Sixties draait om andere dingen en het spel is zo enerverend dat u een bonus spel nog geen seconde gaat missen.

Of het aan onze eisen voldoet…

We hebben inmiddels al heel wat spellen uit de Net Entertainment fabriek beschreven. Er zijn enkele trilogieën zoals de Wonders trilogie en de trilogie waar Retro Groovy Sixties, Funky Seventies en Super Eighties deel van uitmaken. Dit is bijzonder omdat deze spellen graag in combinatie met elkaar gespeeld worden door spelers. Een liefhebber van Retro Groovy Sixties zal dan ook eerder kiezen voor Funky Seventies of Super Eighties als vervolg spel, dan voor een heel ander slots spel.

Gelukkig zijn alle drie de spellen van een super kwaliteit en zullen spelers zeker niet teleurgesteld zijn. Iedereen zal dit natuurlijk voor zich moeten opmaken, maar naar onze bescheiden mening behoort Retro Groovy Sixties absoluut tot de betere video slots die er op het net beschikbaar zijn.

Flower Power!

Het spel is constant spannend en er zijn zeer veel gebeurtenissen constant op de rollen die ervoor zorgen dat u op het puntje van uw stoel zal blijven zitten. Het is uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor de autoplay functie zodat u niet telkens zelf op de start knop hoeft te drukken. Vooral wanneer u tot duizend spins achter elkaar laat afspelen kan dit heel erg tijd besparend en RSI arm voorkomend werken. Duizend spins lijkt enorm veel, maar wanneer u maar een euro cent per draai in zet dan is dit aantal voor de meeste spelers een hele goede mogelijkheid.

Bij elke draai maakt u natuurlijk kans om een goede symbolen combinatie te treffen. Wel is het altijd beter om zo hoog mogelijk in te zetten om dat u alleen dan kans maakt op de hoogste uitbetalingen. Dit kan echter funest zijn voor uw portemonnee, dus het is wel heel erg belangrijk om zelf te bekijken wat voor uw persoonlijke omstandigheden het beste past. Alleen door verstandig met uw budget om te gaan kunt u veilig blijven spelen, net zoals dat met NetEnt Starburst het geval is.