Wild Water


Wild Water
Wild Water

Wild Water is een NetEnt slots spel wat gebaseerd is op een surfers bijeenkomst in de wilde wateren in de jaren zestig. Het heeft een aantal interessante features, waaronder twee cash bonus features waarbij tot twee honderd keer de inzet terug gewonnen kan worden. Toch zijn het vooral de gratis spins die een grote indruk zullen maken.

Het spel draait op vijf rollen en met twintig win lijnen wat een nogal standaard opzet is van Net Entertainment, in ieder geval heel anders dan de twee honderd drie en veertig win manieren in Victorious en Thunderfist om maar twee voorbeelden te noemen. De preuts geklede surfers, palm bomen en de hippie camper geven al direct een typische retro indruk. De achtergrond muziek doet denken aan de Beach Boys en past niet helemaal bij wat we vandaag de dag een hit vinden, maar dat is uiteraard persoonlijk.

De symbolen bestaan uit verschillende surfers die allerlei soorten bad kleding dragen, waar door zij gemakkelijk te onderscheiden zijn. Het spel is pas sinds maart 2014 op de markt, dus behoort het tot de relatief nieuwe slots van Net Entertainment. Desalniettemin heeft het al een trouwe schare fans verworven.

Wat het kan opbrengen…

Om iets op te brengen, is het eerst nodig om zelf geld in te zetten. Natuurlijk kan ook gekozen worden voor de gratis versie van Wild Water, maar dan zullen er ook geen opbrengsten zijn. Het spel heeft twintig win lijnen, maar deze zijn vast en worden dus altijd allemaal ingezet. De munt waardes waaruit gekozen kan worden gaan tot vijftig euro cent en er kunnen maximaal tien munten per winlijn worden ingezet.

Het maximale aantal munten dat gewonnen kan worden in Wild Water is maar liefst vier honderd duizend munten, wat Wild Water echt een streepje voor geeft ten opzichte van slots als Relic Raiders en Thrill spin. Het scatter symbool is verantwoordelijk voor het triggeren van de bonus ronde. Het aantal gratis spins neemt toe naarmate er meer scatter symbolen op de rollen zijn gevallen. Het haai symbool is het wild symbool en dit zal zich over de hele rol kunnen uitbreiden, wat natuurlijk tot andere winnende combinaties kan leiden op de twintig win lijnen die bij elke draai zijn ingeschakeld.

Met een mix van vijf surfers op de rollen wordt er een vermenigvuldiger van twintig keer toegekend. Met de vijf verschillende surfers wordt de zogenaamde ‘surf team bonus’ gestart waarbij er onmiddellijk twee honderd keer de totale bet wordt uitgekeerd. Het surfer silhouet symbool is het hoogst uitbetalende icoon wat tot twintigduizend munten uitbetaald voor vijf van deze zelfde.

Of het aan onze eisen voldoet…

Zelfs NetEnt Starburst kent niet zo veel verschillende bonus aspecten. Wild Water heeft dus alles in zich om op te vallen. Het is echter qua design en lay out niet echt een spel waarvan men direct zegt ‘wow’. Wellicht heeft dat te maken met de typische retro look. Hierbij is ook zeker de bedoeling niet geweest van Net Entertainment om direct een grote indruk te maken.

Het is juist op een nogal ‘sneaky’ manier bezig om een steengoed slots spel op de markt te brengen, waar spelers op het eerste oog niet echt veel over te zeggen hebben, maar wat na enig spelen echt een topper blijkt te zijn. Het is dan ook voornamelijk dankzij de vele recensies die op het internet te lezen zijn dat Wild Water zo’n goede reputatie heeft gekregen. NetEnt zelf heeft er niet zo veel aangedaan om het spel in de schijnwerpers te zetten.

Desalniettemin heeft Wild Water in de negen maanden sinds zijn ‘geboorte’ toch al een bijzonder grote schare fans achter zich vergaard en het ziet er naar uit dat dit aantal alleen maar zal blijven groeien.
Voor de liefhebbers van de jaren zestig is er natuurlijk ook altijd Groovy Sixties. Iedereen die houdt van de twintigste eeuw zal ook aan Fisticuffs, Funky Seventies, Super Eighties en Disco Spins veel plezier kunnen beleven. In Wild Water staan in ieder geval de hippies, de surf dudes, en de typische Beach sfeer en muziek centraal.

Verschillende bonus spellen.

Tegelijkertijd heeft het spel een aantal super goede bonus features die voor ontzettend veel spanning zorgen. En dit alles voor een maximale inzet van maar honderd euro. Er zijn spellen waar een stuk meer ingezet moet worden om kans te maken op zo’n goede uitbetalingen. Wild Water is absoluut een spel voor een zeer breed publiek. Het heeft een goede positieve vibe en het spelen zelf blijft spin na spin even spannend. Het is in ieder geval een ideale manier om even te ontsnappen aan de werkelijkheid van alledag. Van het jaar 2014 en van de koude die we momenteel ervaren.

Om dit slots spel zelf te spelen kunt u daarom direct door klikken via de afbeelding of het screen shot op deze pagina. U zult direct geredigeerd worden naar een veilig en betrouwbaar Nederlandstalig casino waar u veilig stortingen kunt verrichten en waar de random number generator (RNG) die verantwoordelijk is voor de uitkomsten van de video slots absoluut willekeurig en betrouwbaar is.