Wild Witches


Wild Witches
Wild Witches

Wild Witches draait op vijf rollen en met twintig win lijnen. Het thema is een bijzondere combinatie tussen een traditionele en een aantrekkelijke Halloween achtige heks. Het resultaat is dat de Wild Witches behoorlijk aantrekkelijke verschijningen zijn op de rollen. Iedere heks heeft een eigen kleur en uiterlijk en alle zes de dames hebben een ander kostuum aan. Andere symbolen op de rollen bestaan uit kikkers, vergif, ratten, oogballen en natuurlijk gratis spin, scatter en wild symbolen.

Elk heeft een eigen animatie wanneer het betrokken is in een winnende combinatie. De geluid effecten daarbij maken het helemaal af. Wild Witches was een slimme zet van Net Entertainment en past perfect in het rijtje met ‘gothic’ slots spellen waar ook Mythic Maiden onder andere deel van uit maakt. Liefhebbers van enge verhalen en horror films zullen absoluut kunnen genieten van de griezelige voorwerpen op de rollen.

Het mooie is dat Net Entertainment het niet ‘te’ heeft gemaakt. Wild Witches is nog steeds een aantrekkelijk slots spel voor een zeer grote groep spelers. Het perfecte design van de vrouwelijke heksen speelt hierbij zeker een belangrijke rol. Maar, ook al zien de heksen er prachtig uit… Pas op! De spookachtige geluiden van de uilen en het geraas van de wind laat zien dat er meer aan de hand is. Misschien is het wel zwarte magie.

Wat het kan opbrengen…

Het gewone wild symbool is herkenbaar als de schedel met het boek. Het komt op elke rol voor en vermenigvuldigd elke winst met twee. Het gouden ‘witchy wild’ schedel icoon komt enkel op de derde rol voor, maar vermenigvuldigd winsten met vier. Het bubbelende drankje symbool is het scatter en drie vier of vijf van deze zorgen al voor tien, twintig of dertig gratis spins respectievelijk.

Winsten tijdens de gratis spins sessies worden met drie vermenigvuldigd en er kunnen altijd maar meer gratis spins worden gewonnen. Het maximale aantal munten dat gewonnen kan worden is veertig duizend en dit zet zich om in eveneens veertig duizend in euro’s. Per beurt kunnen er maximaal tachtig munten worden ingezet en dit vertaald zich in een minimum inzet van een euro cent tot en met een maximum inzet van tachtig euro per draai, net zoals in Trolls. De munt waardes waar uit gekozen kan worden zijn een euro cent, twee euro cent, vijf euro cent, tien euro cent, twintig euro cent, vijftig euro cent en een euro. Per lijn kunnen er maximaal vier munten worden ingezet.

Of het aan onze eisen voldoet…

Het theoretische uitbetalings percentage van Wild Witches is een behoorlijke zes en negentig komma een procent, waarmee het zeer dicht in de buurt komt van een slots spel als Elements. Dit wordt een hoog return to player rate genoemd en dit is bij voorbaat al een reden waarom Wild Witches zeker een kans gegeven moet worden. De inzet mogelijkheden zijn ook perfect aan te passen, waardoor het voor iedere speler mogelijk moet zijn om een passende inzet waarde te kiezen die overeenkomt met de budget restricties.

jusit inzetten.

Het kost minimaal een euro cent om te draaien en dit bedrag loopt op tot maximaal tachtig euro. Elk bedrag daar tussen kan gekozen worden als een potentieel bedrag per draai. Als het lukt om alle vijf de wild symbolen op een actieve win lijn te krijgen dan volgt er een behoorlijk bijzondere tien duizend euro uitbetaling. De scatter symbolen hebben niet alleen een uitbetaling tot gevolg, maar kunnen ook de gratis spins starten mits er drie, vier of vijf op het scherm terecht komen. Tien, twintig of dertig gratis spins is een behoorlijk aantal en het feit dat de winsten met drie worden vermenigvuldigd maakt ook dat Wild Witches voor nog al wat verrassingen kan zorgen. Het thema is dan wel heel anders als NetEnt Starburst, maar beide spellen weten goed hoe ze spelers in de ban kunnen houden.

Elke draai is er wel wat te beleven op de rollen, en dat is natuurlijk een van de belangrijkste eisen die we aan een slots spel zouden stellen. Hoewel een typisch bonus spel ontbreekt, toch wordt dit gemis niet echt gevoeld tijdens het spelen. We zijn natuurlijk allemaal op de hoogte van de knallende bonus spellen die Net Entertainment met de regelmaat van de klok op de markt brengt, maar dat wil zeker niet zeggen dat de spellen zonder bonus features niet meer de moeite waard zijn.

Verschillende bonus spellen

Het is zelfs zo dat de meeste bonus game loze spellen zelfs beter scoren en mooiere uitbetalings percentages hebben dan de spellen met bonus spel. Wat Wild Witches betreft is het in ieder geval zeker de moeite waard met een return to player rate van zes en negentig komma een procent. We hebben absoluut al veel slechter gezien. En wanneer u de inzet bedragen laag houdt, dan is er genoeg ruimte in het budget om vele keren te draaien. Het is zelfs mogelijk om daarvoor de autoplay functie in te schakelen, zodat er niet telkens op de spin knop geduwd hoeft te worden.

Meestal zijn dit dan een maximum van duizend draaien achter elkaar, die voortijdig gestopt kunnen worden of wel handmatig, of door in te stellen dat de rollen moeten stoppen met draaien wanneer er een bepaalde winst of verlies gehaald wordt. Dit is ook allemaal mogelijk in Wild Witches en we kunnen u dus alleen maar aanraden om goed gebruik te maken van de mogelijkheden die NetEnt aan zijn spelers biedt.